Voor basisscholen en leerkrachten in Nederland heeft Kind en Motoriek een samenwerking met CareFormation van Esther van Zuilen, zelf ook Kinderoefentherapeute bij Kind en Motoriek.

CareFormation geeft o.a. workshops over de motoriek. De volgende cursussen zijn te volgen:

  • Handvaardigheid en Schrijven in de Klas (ca. 2 uur)
  • Balvaardigheid en Grove motoriek in de Klas (ca. 2 uur)
  • Basiscursus Motoriek in de Klas (ca. 6 uur)

In de interactieve cursussen krijgt u inzicht in de motorische ontwikkeling van kinderen in de basisschoolleeftijd. U leert kijken naar de motorische ontwikkeling van het kind en achterstanden te signaleren.

Tijdens de cursus Handvaardigheid en Schrijven wordt u meegenomen in de schrijfvoorwaarden die nodig zijn om tot een goed leesbaar handschrift te komen. Er wordt gesproken over pengrepen, vingersturing en blokschrift versus verbonden schrift. Er worden veel tips gegeven die meteen de volgende dag gebruikt kunnen worden in de klas om de schrijfmotoriek te stimuleren.

In de cursus Balvaardigheid en Grove motoriek wordt er gekeken naar kinderen die “houterig” en onhandig bewegen. U leert wat u als leerkracht kunt doen om de kinderen makkelijker te laten bewegen bij het gymmen en het buitenspelen. Ook wordt er uitleg gegeven over bewegingsangst.

De Basiscursus Motoriek in de Klas bestaat uit bovenstaande cursussen, aangevuld met ontwikkelingsmaterialen en de dwarsverbanden met cognitie en motoriek.

Trainer Esther van Zuilen kan de cursussen bij u op school verzorgen. En het is mogelijk om de Basiscursus op verschillende locaties in het land te volgen.

Kijk op www.careformation.nl voor meer informatie of mail naar info@careformation.nl. U kunt ook bellen met 06-23596806.

Naast de cursussen over de motoriek verzorgt CareFormation ook:

  • Stemgebruik voor stemintensieve beroepen
  • Zin in je Werk

Voor meer informatie over deze cursussen kunt u ook terecht op www.careformation.nl

Vrijblijvende afspraak maken

Benieuwd of wij uw kind kunnen helpen? Maak een vrijblijvende afspraak!