De oefentherapie Cesar is gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

De basisgedachte is dat mensen bewegen; we lopen, zitten, staan, bukken, springen etc, iedereen ontwikkelt hierdoor zijn eigen houding- en bewegingspatroon. Bewegen en het aanleren van bewegingen gebeurt  grotendeels onbewust.

Het bewegen wordt “goed” genoemd als alle spieren optimaal samenwerken, gewrichten op de juiste wijze worden belast, belasting en belastbaarheid moeten met elkaar in balans zijn. 

Door goed bewegen kunnen lichamelijke klachten voorkomen worden en de al bestaande klachten kunnen verminderd en/of verholpen worden. 

Dit is het doel van de oefentherapie Cesar.

De Oefentherapeut helpt bij het bewust worden van je eigen lichaam, je bewegingen en de manier waarop je je beweegt. Eenmaal bewust hiervan, kun je deze bewegingsgewoonten veranderen en nieuwe gewoonten aanleren. 

Indien nodig zal de therapeut ook naar de desbetreffende school van het kind kunnen gaan om advies te geven hoe hiermee om te gaan vooral als het gaat om de zithouding van het kind of bij het afstellen van het zit/bureau meubilair.

Vrijblijvende afspraak maken

Benieuwd of wij uw kind kunnen helpen? Maak een vrijblijvende afspraak!